Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Richard Gere in Srebrenica-film

Shownieuws

Richard Gere speelt in een film over de nasleep van Srebrenica. Hij speelt een journalist die zoekt naar de voortvluchtige Bosnisch-Servische leider Karadzic.

(Novum/AP) - Richard Gere speelt in een film over de nasleep van Srebrenica. Donderdag trok de 57-jarige filmster in een villa op een heuvel bij Zagreb. Daar verblijft hij tijdens de opnamen van een Amerikaanse film over de jacht op Radovan Karadzic, de Bosnisch-Servische leider die wordt verdacht van oorlogsmisdaden.

De enclave Srebrenica werd 11 juli 1995 door Bosnische Serviërs ingenomen. Nederlandse blauwhelmen hadden op dat moment namens de Verenigde Naties de taak de vrede te handhaven. In de dagen na de val van de enclave werden naar schatting achtduizend jongens en mannen door de Serviërs vermoord. Karadzic en zijn commandant Ratko Mladic worden beschuldigd van de moordpartij. Beide mannen bevinden zich op een onbekende plaats.

In 'Spring break in Bosnia' speelt Gere een journalist die op zoek gaat naar Karadzic. De opnamen vinden plaats in Kroatië en Bosnië. Richard Shepard tekent voor de regie. De Nederlander Jan Roelfs ontwerpt de decors. Terrence Howard en Sigourney Weaver spelen ook in de film mee, melden Kroatische media.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen