Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mariska Hulscher eist rectificatie van RTL

Shownieuws

Mariska Hulscher heeft RTL Nederland om een rectificatie gevraagd. Presentator Albert Verlinde noemde haar vorig jaar in RTL Boulevard een 'hoer'.

Televisiepresentatrice Mariska Hulscher heeft RTL Nederland om een rectificatie gevraagd. Presentator Albert Verlinde noemde haar vorig jaar in RTL Boulevard een 'hoer', 'prostituee' en 'escortgirl', omdat zij haar huwelijk had laten sponsoren en na twee maanden een scheiding aanvroeg. "Zij is niet blij met die kwalificaties in een programma waarnaar miljoenen mensen kijken", zegt Hulschers advocaat Patrice Katz. Wordt de eis tot rechtzetting niet ingewilligd, dan stapt Hulscher naar de rechter.

Katz vindt dat Verlindes uitspraken niet kunnen worden vergeleken met Hulschers eigen uithaal naar de 'gieren van de journalistiek' en de 'mediamaffia' in een column. Die uitspraken waren binnen de grenzen van het betamelijke, vindt Katz.

Verlinde peinst er niet over publiekelijk boetedoening te doen. "Ik sta nog steeds vierkant achter datgene wat ik heb gezegd", zegt hij donderdag op de website Sterrenstek. "Je moet het allemaal zien in het kader van dat moment: de manier waarop ik het zeg, mijn gelaatsuitdrukking en in welke context ik de opmerking heb geplaatst." Verlinde ziet zijn uitspraken als een soort column. "Mariska weet precies wat ik bedoel. Ook zij heeft in haar columns niet altijd iedereen gespaard."

De directie van RTL Nederland weigert te rectificeren. "Directeur Fons van Westerloo vond de uitspraak wel meevallen", stelt een woordvoerder."Dan maar naar de rechter." Maandag kondigde Hulscher in het programma Pauw & Witteman stappen tegen Verlinde aan. De showbizzdeskundige heeft al eerder laten weten geen spijt te hebben van zijn woorden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen