Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stephen Hawking zoekt hulpje op universiteit

Shownieuws

Stephen Hawking opent zijn deuren op de universiteit voor een nieuwe 'studentassistent'. De Britse natuurkundige zoekt iemand voor een periode van twee jaar.

(Novum/AP) - Stephen Hawking opent zijn deuren voor een nieuwe 'studentassistent'. De natuurkundige en kinderboekenschrijver zoekt voor zijn werk aan de Universiteit van Cambridge iemand die hem voor een periode van twee jaar bijstaat. Dat staat in een advertentie op de website van de universiteit.

Hawkings nieuwe assistent moet flexibel zijn, over uithoudingsvermogen beschikken en een zorgzame instelling hebben. Daartegenover staat een salaris van bijna drieduizend euro per maand.

De Brit Hawking lijdt aan de ziekte van Lou Gehrig. Die leidt onder meer tot krachtvermindering in ledematen en spraakstoornissen. Door zijn ziekte is hij aan een rolstoel gebonden. Hij communiceert met behulp van een computer.

De 64-jarige natuurkundige is bekend van zijn werk op het gebied van zwarte gaten. Ook schreef hij het boek 'Het heelal'. In juni kondigde hij aan een kinderboek te schrijven. Dit doet hij samen met zijn dochter Lucy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen