Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Video van dood Irwin mag niet worden uitgezonden'

Shownieuws

De video met daarop het overlijden van Steve Irwin mag niet worden uitgezonden. Dat zegt zijn manager. Volgens hem moet de politie de opnamen vernietigen.

(Novum/AP) - De video waarop te zien is hoe Steve Irwin komt te overlijden, mag niet worden uitgezonden. Dat zegt zijn manager, John Stainton, woensdag. Volgens hem moet de politie, die nu de band in bezit heeft, na het onderzoek naar de dood van de 44-jarige Irwin, de opnamen vernietigen. De krokodillenjager overleed maandag na een steek van een pijlstaartrog in zijn hart. Dat gebeurde toen hij onderwateropnamen maakte bij het Groot Barrièrerif in de Koraalzee, ten noordoosten van Australië.

In het Amerikaanse CNN-programma Larry King Live vertelde Stainton dat de tape niet uit handen wordt gegeven. Zelf heeft hij de video wel gezien. "Ik heb de opnamen bekeken, maar ik wil het nooit meer zien."

De vader van de Australische tv-persoonlijkheid, Bob Irwin, reageerde woensdag publiekelijk op het overlijden van zijn zoon. Hij bedankte de vele fans van Irwin voor hun steunbetuigingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen