Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical De Fabeltjeskrant in 2007 op de planken

Shownieuws

Meneer De Uil gaat het theater in. Het kinderprogramma De Fabeltjeskrant wordt een musical. De productie gaat op 30 september 2007 in première in Den Bosch.

Meneer De Uil gaat het theater in. De Fabeltjeskrant die hij in het gelijknamige kinderprogramma op televisie voorlas, wordt een musical. De productie is volgend jaar herfst in de Nederlandse theaters te zien.

De Fabeltjeskrant kwam in oktober 1968 voor het eerst op de buis. Vier jaar lang konden kleuters voordat ze naar bed gingen, genieten van de gebeurtenissen in het 'grote dierenbos'. Tussen 1985 en 1989 kwam een tweede reeks van het programma op tv.

Veel Nederlanders zijn groot geworden met de bewoners van het grote dierenbos, zoals Truus de Mier, Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf en de broers Ed en Willem Bever. Uitspraken als 'oogjes dicht en snaveltjes toe', 'tuut, tuut, tuut' en 'hatsiekiedee' werden gemeengoed.

Het productiebedrijf van Ruud de Graaf en Hans Cornelissen brengt de musical samen met producent Robin Levita. Acteur en auteur John van Eerd neemt het script voor zijn rekening, de liedjes worden geschreven door Ruud Bos. Naast de nieuwe liedjes van Bos, die eerder schreef voor Toon Hermans en Willeke Alberti, komen ook klassiekers uit de poppenserie terug zoals 'Drink meer prik' en 'Hup daar is Willem met de waterpomptang'.

De musical 'De Fabeltjeskrant' gaat op 30 september 2007 in première in Den Bosch.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen