Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-manager Froukje de Both vrijgesproken

Shownieuws

De ex-manager van Froukje de Both is wegens gebrek aan bewijs vervroegd vrijgesproken. Hij werd van afpersing beschuldigd.

Artiestenmanager Sidney Brandeis is vervroegd vrijgesproken. De rechtbank in Zutphen achtte niet bewezen dat de 38-jarige Amsterdammer zich schuldig heeft gemaakt aan afpersing. Tegen Brandeis eiste justitie een week geleden nog een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 180 uur. Het is nog onduidelijk of justitie in hoger beroep gaat.

TV-babe Froukje de Both werkte jarenlang samen met Sidney Brandeis. Toen hij vorig jaar werd opgepakt, zag de manager zich gedwongen de samenwerking te beëindigen. Samen met twee Apeldoorners zou de Amsterdammer in restaurant de Witte Bergen in Eemnes iemand hebben gedwongen papieren te tekenen voor de wijziging van de domeinnaam mokkels.nl. De naam was het eigendom van een vriend van Brandeis, maar die had hem aan het vermeende slachtoffer ter beschikking gesteld. Sidney Brandeis was bang dat zijn naam en die van andere zakenlieden op de website zouden worden besmeurd.

Het vermeende slachtoffer Matt Hoorn is een ondernemer die betrokken is bij een reeks 'shocklogs'. Zo voorziet hij Erik de Vliegers witheet.nl van informatie. Daarop wordt met modder gegooid naar bekende en onbekende Nederlanders.

Hoorn kondigt aan een civiele procedure tegen Brandeis aan te spannen wegens laster en smaad. "Graag", zegt Brandeis, die samen met een aantal andere vermeende gedupeerden zegt genoeg bewijs te hebben van Hoorns praktijken als 'oplichter'. Ook zou Hoorn op verschillende websites valse berichten hebben achtergelaten onder de naam van Brandeis. De manager zegt inmiddels aangifte te hebben gedaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen