Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film over zanger INXS krijgt eindelijk vorm

Shownieuws

De film over het leven van INXS-zanger Michael Hutchence is nu echt in aantocht. De makers hebben toestemming gekregen van de familie van de zanger.

De film over het leven van de overleden INXS-frontman Michael Hutchence lijkt nu echt in aantocht. De makers van de film hebben eindelijk toestemming gekregen van de familie van de Australische zanger, zodat kan worden begonnen met de opnamen. Dat meldt het Britse persbureau Reuters. Het project met de titel 'Slide Away' is al bijna een jaar in de maak. Hutchence pleegde in 1997 op 37-jarige leeftijd zelfmoord.

Filmmaker Clark Westerman begon een klein jaar geleden aan de voorbereidingen van de film. Toen het project niet van de grond kwam, benaderde hij de Britse cineast Nick Egan. Hij was een goede vriend van de overleden INXS-zanger en regisseerde in het verleden meerdere videoclips van INXS. Hoewel de Brit in eerste instantie terughoudend was, wist Westerman hem over te halen. "Ik heb hem gezegd: als jij het niet doet, dan zal iemand anders het doen en dan pakt het nooit zo goed uit."

Het duurde vervolgens nog enkele maanden voordat de filmmakers de familie van Hutchence ervan wisten te overtuigen medewerking te verlenen aan de film. Het is nog onduidelijk wie hoofdrol in de film vertolkt. Johnny Depp werd eerder genoemd voor de rol van Hutchence, maar de Amerikaanse filmster liet weten zichzelf niet geschikt te vinden.

De titel van de film is ontleend aan het laatste nummer dat Hutchence aan het opnemen was. Na zijn dood zong U2-leadzanger Bono de tweede helft van het nummer in.

Hutchence hing zichzelf op 22 november 1997 op in zijn woning in Sydney. Twee jaar na de dood van de zanger werd zijn solodebuutalbum postuum uitgebracht. INXS probeerde het later kortstondig met Terence Trent D'Arby als nieuwe frontman. Ook Jon Stephens voldeed niet als vervanger. Vorig jaar lijfde de band J.D. Fortune als nieuwe zanger in, nadat hij 'Rock Star: INXS' won. In het televisieprogramma zocht INXS een nieuwe leadzanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen