Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dood van krokodillenjager Irwin gefilmd

Shownieuws

De dood van de Australische krokodillenjager Steve Irwin staat op film. Hij overleed maandag toen hij filmopnamen maakte en werd gestoken door een pijlstaartrog

(Novum/AP) - De dood van de Australische krokodillenjager Steve Irwin staat op film. Irwin overleed maandag toen hij voor de kust van Queensland opnamen maakte voor een documentaire en werd gestoken door een pijlstaartrog.

Te zien is dat Irwin boven de rog zwemt, die plotseling zijn met weerhaken bezette staart omhoog steekt, recht in het hart van Irwin. De Australiër rukt de staart uit zijn borst en bezwijkt vrijwel onmiddellijk. De cameraman zette meteen de camera stil. De beelden zijn beschreven door Irwins manager en producer John Stainton. De politie heeft de opnamen veiliggesteld voor het onderzoek naar de dood van Irwin, die 44 jaar is geworden.

Deskundigen speculeren dat de rog, een doorgaans niet agressief dier dat zijn giftige staartstekel alleen opheft als er gevaar dreigt, zich wellicht ingesloten voelde tussen de cameraman en 'The Crocodile Hunter'. Volgens politiecommissaris Michael Keating wijst niets er echter op dat Irwin de rog heeft opgejaagd of bang heeft gemaakt.

Stainton zei dat Irwin in zijn element was in het Australische bushland, maar dat de zee vol was van voor hem onbekende gevaren. "Wij zeiden altijd dat als hij zou gaan, dat in de oceaan zou gebeuren."

Premier Peter Beattie van Queensland heeft laten weten dat Irwin, die hij 'waarschijnlijk de bekendste Australiër ter wereld' noemde, een staatsbegrafenis krijgt als zijn nabestaanden daarmee instemmen. Zijn vrouw en twee kinderen vlogen maandag in een privéjet na een wandelvakantie in Tasmanië terug naar Australia Zoo, het door Irwin gestichte natuurpark waar zij wonen.

Het park ging dinsdag gewoon open. "Steve zou dat zo hebben gewild", zei Gail Gipp, manager van de dierenkliniek van Australia Zoo. Bij de ingang kwamen honderden mensen langs om bloemen of condoleancebriefjes neer te leggen.

Discovery Channel, dat Irwins capriolen met krokodillen, gifslangen en andere gevaarlijke wilde dieren over de hele wereld uitzond, kondigde een marathonuitzending over het werk van Irwin aan. Ook zei Discovery een fonds op te richten om Irwins activiteiten op het gebied van milieubescherming voort te zetten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen