Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paus toch bij concert Madonna in Rome

Shownieuws

Madonna heeft tijdens haar show in Rome foto's van paus Benedictus XVI op een enorm scherm geprojecteerd. Ook fascistenleider Benito Mussolini kwam voorbij.

Paus toch bij concert Madonna in Rome

(Novum/AP) - De paus was weliswaar niet in levenden lijve bij het concert van Madonna in Rome, de kerkvorst ontbrak ook niet helemaal. Tijdens de show projecteerde de Amerikaanse popdiva foto's van Benedictus XVI op een enorm scherm. Eerder had ze de kerkleider voor het optreden uitgenodigd, zodat hij zelf kon zien hoe smaakvol haar show is. Die uitnodiging was een reactie op de kritiek van het Vaticaan, dat zijn afkeuring had geuit over een act waarbij Madonna zich laat kruisigen.

Hoewel zich onder de zeventigduizend fans die zondag naar de show in het olympisch stadion waren gekomen flink wat rooms-katholieken bevonden, schroomde Madonna niet de stunt aan het kruis te laten doorgaan. Enkele aanwezigen reageerden teleurgesteld, maar meer dan dat was er begrip. "Madonna is een icoon. Haar behoefte om te provoceren is daardoor meer in balans dan bij anderen", verklaarde een gelovige fan.

Behalve foto's van de paus liet de 47-jarige zangeres plaatjes voorbijkomen van de voormalige Italiaanse fascistenleider Benito Mussolini. Bij eerdere shows kwamen afbeeldingen van Adolf Hitler, de Amerikaanse president George W. Bush en de Britse premier Tony Blair aan bod. Op 3 en 4 september staat de 'Queen of Pop' in de Amsterdam ArenA.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen