Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Catherine Keyl krijgt lintje

Shownieuws

Catherine Keyl is koninklijk onderscheiden. De 59-jarige presentatrice is maandag in haar programma MAX & Catherine geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Catherine Keyl is koninklijk onderscheiden. De 59-jarige presentatrice is maandag in haar televisieprogramma MAX & Catherine geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Die werd uitgereikt door de burgemeester van Naarden.

Keyl is onderscheiden vanwege haar 35-jarige jubileum bij de televisie. Gedurende haar carrière heeft ze een bijzondere waarde voor de samenleving gehad, stelt MAX. Keyl behandelde vaak onderwerpen met een informatief, onderhoudend of taboedoorbrekend karakter. De onderscheiding werd tot op het laatste moment voor Keyl geheim gehouden.

Voor de Orde van Oranje-Nassau komen mensen in aanmerking met 'bijzondere maatschappelijke verdiensten'. Iedereen in Nederland kan iemand voor een lintje voordragen. De voordracht moet goed zijn beargumenteerd en goedgekeurd door de burgemeester.

Keyl begon haar carrière als regieassistente bij de Ikon. Sinds vorig jaar presenteert ze dagelijks het programma MAX & Catherine voor de publieke omroep MAX.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen