Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Audioslave woest over regering Bush op nieuwe cd

Shownieuws

George Bush sliep toen de orkaan Katrina de stad New Orleans verwoestte. Dat stelt Audioslave op 'Revelations', het nieuwe album van de rockgroep.

George Bush sliep toen de orkaan Katrina de stad New Orleans verwoestte. Dat stelt Audioslave op 'Revelations', het nieuwe album van de Amerikaanse rockgroep. Het nummer 'Wide awake' is een felle aanklacht tegen de regering Bush, die volgens Audioslave niets deed om de arme bevolking van New Orleans te helpen tegen het wassende water.

Zanger Chris Cornell verhuisde onlangs met zijn gezin naar de Franse hoofdstad Parijs, omdat hij zich niet meer op zijn gemak voelt in de Verenigde Staten. "Ik word nerveus van de politieke situatie in de wereld. Ik verhuis niet zozeer vanwege mijzelf, maar voor mijn vrouw en kinderen", verklaarde hij maandag tegenover nieuwszender CNN.

'Revelations' is het derde album van Audioslave, dat vier jaar geleden naam maakte met een titteloos debuutalbum. Cornell, in de jaren negentig frontman van de rockgroep Soundgarden, sloot zich in 2001 aan bij de drie overgebleven leden van Rage Against The Machine. De band zat na het vertrek van rapper Zach de la Rocha zonder zanger. Sterproducer Rick Rubin overtuigde Cornell ervan dat hij uitstekend bij de groep zou passen.

Rage Against The Machine ging door het leven als een politiek bewuste groep. Met Cornell als zanger en tekstschrijver leek de band zich los te maken van dat imago. Maar de doorbraaksingle 'Cochise' was al een vingerwijzing. Het nummer was een eerbetoon aan de gelijknamige hoofdman van de Apache-indianenstam die na de lange oorlog met het Amerikaanse leger in vrijheid stierf.

Een echt politiek signaal gaf Audioslave in juni 2005 af, toen het als eerste Amerikaanse rockgroep optrad in het door de Amerikaanse overheid geboycotte Cuba. Het openluchtconcert in de hoofdstad Havana verscheen later op dvd. 'Wide awake' is echter het tot nu toe meest politiek beladen statement van Audioslave, verklaart gitarist Tom Morello op de website van de groep.

'Revelations' is verschenen via SonyBMG.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen