Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Klaas Wilting krijgt het als ijsdanser zwaar

Shownieuws

De deelname aan het programma Sterren dansen op het ijs wordt voor Klaas Wilting elke week zwaarder. Dat schrijft de ex-politiewoordvoerder op zijn weblog.

De deelname aan het programma Sterren dansen op het ijs wordt voor Klaas Wilting elke week zwaarder. Dat schrijft de ex-politiewoordvoerder van Amsterdam maandag op zijn eigen weblog.

De 63-jarige Wilting kreeg afgelopen vrijdag de minste punten van de vakjury. Het publiek gaf hem zaterdag echter genoeg stemmen om weer een ronde verder te gaan. Daarmee is Wilting niet direct geholpen. De nieuwe kür is volgens hem namelijk 'erg moeilijk'. 'Ik moet rock-'n-rollen', schrijft hij. 'Dat betekent voor mij veel in mijn hoofd tellen en het gaat allemaal al zo snel.'

Wilting krijgt niet alleen positieve reacties op zijn ijsdansprestaties. "Er zitten ook negatieve geluiden bij, maar die houden mij lekker scherp", legt hij uit. "Boos word ik alleen wanneer er negatief over mijn leeftijd wordt gesproken. Leeftijd is onbelangrijk. Iedereen moet er op zijn of haar niveau uithalen wat er in zit."

Luv-zangeres Marga Scheide werd zaterdag door het publiek naar huis gestuurd. Zangeres Maud kreeg de meeste punten van de jury, net als de week ervoor. De ex-Idol had vlak voor haar optreden een paar blikjes Red Bull gedronken tegen de zenuwen. Dat was volgens eigen zeggen geen goed idee. "Ik stond strak van de cafeïne en kon bijna niet meer normaal schaatsen", schrijft ze op haar weblog.

Sterren dansen op het ijs trok afgelopen vrijdag en zaterdag bij SBS6 ruim twee miljoen kijkers. Dancing on ice, de concurrent op RTL 4, trok zaterdag en zondag in totaal 2,5 miljoen kijkers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen