Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Televizier onderscheidt ook radiocoryfeeën

Shownieuws

Radiocoryfeeën maken voor het eerst kans op prijzen bij de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. Vanaf eind augustus kan op de kanshebbers worden gestemd.

Radiocoryfeeën maken dit jaar voor het eerst kans op prijzen bij de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. Dat heeft de Avro dinsdag bekendgemaakt. Net als bij de televisieprijzen zijn er vier categorieën. Zo is er de RadioRing voor het beste radioprogramma, de Zilveren Radioster Man en Vrouw voor de beste presentator en presentatrice en Het Gouden Radio-Oortje voor het radio-evenement van het jaar.

De Televizier-prijzen, vernoemd naar het ledenblad van de Avro, worden sinds 1964 uitgereikt. De onderscheidingen zijn uitgegroeid tot de belangrijkste in televisieland, omdat het publiek de winnaars kiest. Het bijbehorende gala wordt rechtstreeks uitgezonden op televisie.

Vanaf 29 augustus kan op de kanshebbers voor de radioprijzen worden gestemd. De onderscheidingen worden op 20 oktober uitgereikt in de uitzending van Schiffers.fm op Radio 2. 's Avonds vindt het gala plaats waarbij de winnaars van de televisieprijzen worden bekendgemaakt. De winnaars van de radioprijzen zijn bij dat gala te gast.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen