Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Normaal treedt gewoon op in Staphorst

Shownieuws

Normaal mag gewoon optreden in Staphorst. Burgemeester Alssema heeft geen gronden kunnen vinden om het concert te verbieden. De SGP wilde het concert voorkomen.

Normaal mag gewoon optreden in Staphorst. Dat heeft burgemeester Joop Alssema (ChristenUnie) dinsdag laten weten. Hij heeft geen gronden kunnen vinden om de vergunning voor het concert te weigeren. De plaatselijke fractie van de SGP had geprobeerd het optreden te voorkomen omdat jongeren 'verkeerd worden beïnvloed' door de band. Bovendien zou het concert, dat op 22 september plaatsvindt in een feesttent naast een woonwijk, geluidsoverlast veroorzaken.

Alssema zegt de principiële bezwaren van een deel van de inwoners van het gereformeerde dorp te begrijpen, maar de aanvraag voor een vergunning niet 'langs de meetlat van principes' te kunnen leggen. Als het concert goed wordt georganiseerd zijn er volgen hem geen redenen voor meer gevaar voor de openbare orde dan anders of voor meer overlast, zoals geluid, rommel en lawaai van bezoekers.

Ook het alcoholgebruik acht de burgemeester bij een optreden van Normaal niet extreem veel groter dan bij andere evenementen, in tegenstelling tot wat de SGP had gesteld. Voor onzedelijk gedrag tot slot heeft Alssema ook geen signalen gekregen. "Het gebruik van grove taal en dergelijke valt niet onder de noemer 'zedelijkheid'." De beslissing van de burgemeester volgt op gesprekken met diverse bewoners en de organisatie van het concert.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen