Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah Winfrey legt 'lesbische' relatie uit

Shownieuws

Oprah Winfrey en haar beste vriendin Gayle King hebben geen lesbische relatie. Dat benadrukken zij in het blad van Oprah. Wel hebben ze een heel intieme band.

(Novum/AP) - Oprah Winfrey en haar beste vriendin Gayle King hebben geen lesbische relatie. Dat benadrukken zij in de augustuseditie van O, het blad van Oprah. Volgens de talkshowkoningin wordt haar innige vriendschap met King door sommigen verkeerd geïnterpreteerd. "Ze begrijpen niet hoe we zo close kunnen zijn zonder dat er seks aan te pas komt."

Toch heeft Winfrey begrip voor de misvatting. "In onze cultuur bestaat geen definitie voor een hechte band als deze tussen vrouwen. Ik snap wel dat mensen daar een label op willen plakken." De vriendinnen laten weten dat ze het heus wel hadden gedeeld met de buitenwereld als ze lesbiennes waren geweest. "Er is namelijk niets mis met homoseksualiteit", zegt King.

In het artikel in het blad praten Winfrey en King over hun dertig jaar oude vriendschap en over de intieme telefoongesprekken die ze gemiddeld vier keer per dag voeren. "Deze vriendschap heeft iets onwerkelijks", vindt Winfrey. "Alsof er een hogere macht aan te pas is gekomen. Maar wat het ook is, ik geniet er intens van."

Winfrey is nooit getrouwd. Wel zou ze al ongeveer twintig jaar een relatie hebben met zakenman en schrijver Stedman Graham.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen