Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse film 'Don' wint prijs in Zuid-Amerika

Shownieuws

De Nederlandse film 'Don' is door de kinderjury van het Divercine filmfestival in Uruguay verkozen tot beste speelfilm. De film ging deze maand in première.

De Nederlandse film 'Don' is vorige week door de kinderjury van het Divercine filmfestival in Uruguay verkozen tot beste speelfilm, meldt de KRO maandag. Volgens de omroep is het festival belangrijk voor de kinderen in het Zuid-Amerikaanse land, omdat daar geen publieke en commerciële kindertelevisie is. Alleen via films zouden ze daarmee in aanraking komen.

'Don' verhaalt over de 12-jarige Don Kerbosch, die opgroeit in een villawijk. Als hij van school wordt geschopt, komt hij terecht op een school in een aangrenzende probleemwijk. Hier is hij vanwege zijn achtergrond constant het doelwit van pesterijen. Toch zet Don alles op alles om een schoolvoetbalteam samen te stellen, om zo zijn voormalige klasgenoten te verslaan.

Het filmfestival vond dit jaar voor de vijftiende keer plaats in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. 'Don' beleefde eerder deze maand zijn internationale première op het Giffoni kinderfilmfestival in Italië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen