Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oude nummers vervelen zanger Dog Eat Dog nog niet

Shownieuws

John Connor heeft nog lang niet genoeg van het spelen van oude nummers. De zanger van Dog Eat Dog wil op festivals zijn publiek niet teleurstellen.

John Connor heeft nog lang niet genoeg van het spelen van oude nummers. De zanger van de Amerikaanse band Dog Eat Dog wil zijn publiek niet teleurstellen.

De rockband is deze zomer te zien op verschillende festivals in Europa, waar de nieuwe cd 'Walk with me' wordt gepromoot. "Ik speel graag nieuwe liedjes, maar oude nummers kunnen een speciaal gevoel oproepen", verklaart Connor. Zijn favoriete track is het titelnummer van de nieuwe cd. "Normaal komt eerst de muziek tot stand en daarna pas de tekst. Bij dit nummer ontstond de tekst en daarna hebben we pas de muziek erbij gemaakt. Dat maakt het nummer zo speciaal voor mij", legt hij uit aan Novum Nieuws.

Dog Eat Dog ontstond in 1990, toen Dave Neabore en Sean Kilkenny de band begonnen. Niet lang daarna kwam Connor erbij. Verscheidene drummers gingen Brandon Finley voor, voor hij zich aansloot bij de groep. De band heeft volgens Connor nooit ver vooruitgekeken. "Dat we ooit van muziek konden leven, hadden we niet verwacht."

De doorbraak kwam in 1994 met de single 'No fronts' en het album 'All Boro Kings'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen