Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willeke Alberti heeft plankenkoorts

Shownieuws

Willeke Alberti en Brigitte Nijman worden gehinderd door podiumvrees. De zangeressen staan samen op het podium voor 'Goud', het jubileumconcert van Alberti.

Willeke Alberti en Brigitte Nijman worden gehinderd door podiumvrees. De zangeressen, die samen op het podium staan voor 'Goud', het jubileumconcert van Alberti, herkennen elkaar in hun angst voor een optreden. "We hebben het mooiste vak van de wereld, maar ook het engste", zegt Brigitte. "Maar het is heel fijn als je elkaar aankijkt en weet dat de ander je begrijpt", voegt Willeke toe. "Het is belangrijk dat je elkaar vertrouwt."

Vertrouwen is enorm belangrijk voor Willeke, vertelt ze. In de nieuwe show, die gaat over haar vijftigjarige carrière, heeft ze dan ook mensen om zich heen verzameld die ze goed kent. "Ik heb eraan gewerkt om mensen om me heen te hebben die bij me horen, bij wie ik me veilig voel." Ze denkt dat ook naar het publiek uit te stralen. "Je ziet dat we allemaal respect hebben voor de mensen met wie we op het podium staan." Naast Alberti en Nijman is in de show een rol weggelegd voor haar band en voor danser Frans Schraven. De voorstelling wordt geregisseerd door Barry Stevens.

De 61-jarige Willeke vertelt ondanks haar ruime ervaring nog veel te leren van haar collega's. Brigitte leert op haar beurt van Willeke."Ze heeft een enorm karakter en doorzettingsvermogen", vertelt ze. "En een enorm talent. Ik sta regelmatig vol bewondering in de coulissen naar haar te kijken." Die bewondering is niet nieuw; Brigitte vertelt altijd al een liefhebber van Willeke te zijn geweest. "Ik houd van haar repertoire en voel me daarom erg op mijn plek bij deze show."

Willeke's jubileumconcert 'Goud' gaat op 24 september in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen