Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Herkenning bij 'geklooi' van Veldhuis en Kemper

Shownieuws

Veldhuis en Kemper hebben veel onderwerpen uit hun nieuwe voorstelling uit het leven gegrepen. Wat op het podium gebeurt kan ook gebeuren in het 'echte leven'.

Remco Veldhuis en Richard Kemper hebben veel onderwerpen uit hun nieuwe voorstelling uit het leven gegrepen. Wat op het podium gebeurt in 'De tijd heelt alle zonden' kan volgens hen ook gebeuren in het 'echte leven'. "We lopen allemaal wat te klooien", omschrijft Kemper. Volgens de cabaretier kunnen bezoekers kracht putten uit die herkenning.

Behalve een theatervoorstelling maakten Veldhuis en Kemper ook een album. Het duo omschrijft dit nieuwe album als 'anders dan voorgaande werken'. Waar eerder werd gewerkt met studiomuzikanten, is nu voor hun eigen band gekozen. Het is een groep mensen die op elkaar is ingewerkt. "We toeren al jaren met die band", vertelt Kemper. Het album 'Wat heb je nodig' is volgens hem een plaat zonder opsmuk. Om terug te gaan naar de basis van hun muziek vroegen Veldhuis en Kemper zich af wat ze nodig hadden. "Een groep vrienden die muziek maken. Dat is het ook geworden", legt Kemper uit.

In de nummers zeggen de twee wat ze te zeggen hebben. Het vinden van onderwerpen voor de liedjes maakten zij niet nodeloos ingewikkeld. De inspiratie kwam uit hun eigen levens, vertelt Veldhuis.

De nieuwe voorstelling gaat 25 november in première. Met de try-out toert het duo tot die tijd door het land. Het album verscheen vrijdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen