Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna geeft fans een boodschap mee

Shownieuws

Madonna heeft haar publiek zondag een boodschap meegegeven. In een 'dialoog' met de fans liet ze hen massaal teksten schreeuwen tegen haat en voor vrede.

Madonna heeft het publiek zondagavond tijdens haar eerste concert in de Amsterdam ArenA een boodschap meegegeven. De zangeres wees haar fans onder meer op de aidsproblematiek in ontwikkelingslanden, oorlogen en haat en discriminatie in de wereld. In een 'dialoog' met het publiek liet de Amerikaanse popdiva de mensen in het uitverkochte stadion massaal teksten schreeuwen tegen haat, voor vrede en tegen de Amerikaanse president George W. Bush.

Het werd duidelijk welke boodschap de 48-jarige superster wil overbrengen tijdens haar twee shows. Verder leek het stadion voornamelijk op een grote discotheek. Met grote discoballen, rollerskaters en lichteffecten werd een flink aantal nummers van haar laatste cd 'Confessions on a dancefloor' gebracht, afgewisseld met oude hits als 'Like a virgin', 'Live to tell' en 'Music'.

Het nummer 'Erotica' uit 1992 werd voorzien van een nieuw arrangement en nieuwe coupletten. Ook krakers uit de jaren tachtig als 'Lucky star' en 'La Isla Bonita' werden compleet verbouwd en vertaald naar deze tijd. In de nummers 'Ray of light' en 'I love New York' begeleidde de diva zichzelf op gitaar en veranderde ze in een heuse rockbitch. Het slotstuk 'Hung up' werd ingeleid met een Abba-outfit, dat later in het nummer werd vervangen door het paarse balletpakje uit de videoclip die bij het nummer hoort.

Het eerste concert in Amsterdam werd bijgewoond door diverse bekende Nederlanders, onder wie Hans Klok, Catherine Keyl en Daphne Bunskoek en haar vriend Wessel van Diepen. Madonna's 'Confessions'-tournee beleeft maandagavond haar tweede concert in de ArenA. De komende maanden staan onder meer Praag, Moskou en Tokio nog op de agenda.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen