Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Spion helpt Juliette Binoche bij rol

Shownieuws

Juliette Binoche ging bij een spion in de leer voor haar nieuwe rol. In 'Quelques jours en septembre' speelt de actrice een spion, wier opdracht misloopt.

(Novum/AP) - Juliette Binoche ging bij een geheim agent in de leer voor haar nieuwe rol. In 'Quelques jours en septembre' speelt de Franse actrice een spion, wier opdracht misloopt. Een kennis lichtte haar in over de geschiedenis van het Midden-Oosten en de verhouding van dat gebied met het Westen. Vervolgens biechtte deze persoon op een verleden in de inlichtingenwereld te hebben.

"Ik begreep dat je nooit echt met pensioen gaat als geheim agent, omdat je altijd geheimen zult hebben", vertelde de 42-jarige Binoche op het filmfestival van Venetië. Zij is blij met haar kennis te hebben gesproken. "Ik denk dat een acteur een zekere vorm van realisme nodig heeft om echt over te komen op het witte doek."

In de film, die is geregisseerd door de Argentijn Santiago Amigorena, spelen ook John Turturro en Nick Nolte. Het is nog niet bekend of de productie in Nederland wordt vertoond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen