Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henkjan Smits vindt Zomergasten te kort

Shownieuws

Henkjan Smits vindt het VPRO-programma Zomergasten te kort. "Toen ik gevraagd was, had ik meteen twee enorme lijsten van tv-programma's en films gemaakt."

Henkjan Smits vindt het VPRO-programma Zomergasten te kort. "Toen ik gevraagd was, had ik meteen twee enorme lijsten van tv-programma's en films gemaakt", schrijft het 44-jarige jurylid van Idols op zijn weblog. "Helaas hebben we maar drie uur de tijd en de grap is dat redactrice Carine Eijsbouts en eindredacteur Peter van Ingen me wisten te verzekeren dat in die drie uur meer gesproken zal worden dan dat er fragmenten vertoond zullen worden."

Uiteindelijk koos Smits beelden van Herman Brood, het Werkteater en de bruidstranen van prinses Máxima en Sylvie van der Vaart. Ook laat hij een fragment zien uit 'The sound of music'.

Zijn keuzefilm, die zondagavond na Zomergasten integraal wordt uitgezonden, is 'American history X' uit 1998. Daarin probeert de in de gevangenis tot inkeer gekomen neonazi Derek (Edward Norton) zijn jongere broer Danny (Edward Furlong) ervan te weerhouden hetzelfde pad op te gaan als hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen