Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actiegroep Anti SGP komt op voor Madonna

Shownieuws

Een groep demonstranten springt in de bres voor Madonna. De actiegroep Anti SGP voert zondag actie tegen christenen die op hun beurt protesteren tegen Madonna.

Een groep demonstranten springt in de bres voor Madonna. De actiegroep Anti SGP voert zondag een tegenactie tegen christenen, die bij de Amsterdam ArenA voor Madonna komen bidden. De anti-abortusorganisatie Schreeuw om Leven bidt en vast bij de ArenA, omdat Madonna pornografische en satanistische muziek zou maken.

Bij Madonna's huidige tournee hoort een omstreden act, waarbij de zangeres met een doornenkroon op het hoofd aan een enorm kruis vol kristallen hangt. De SGP-jongeren en verschillende andere christelijke organisaties vroegen om een verbod. Minister van Justitie Piet Hein Donner (CDA) zag echter geen mogelijkheid de act te verbieden.

Anti SGP beschuldigt de christelijke organisaties van 'intimidatie en oproepen tot censuur'. "Ze vormen zeker een bedreiging voor de ontplooiing van meningsuiting en cultuur in dit kikkerlandje." Om hun afschuw uit te drukken delen de actievoerders bij de ArenA pamfletten uit en voeren zij een toneelstukje op.

De actiegroep Anti SGP, die naar eigen zeggen is gekant tegen het orthodoxe christendom, plaatste een oproep tot deelname aan de actie op haar website. De activisten lieten in 2003 voor het eerst iets van zich horen, toen de stoep bij het SGP-kantoor in Den Haag werd beklad met krijt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen