Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Proefuitzending Pauw & Witteman mislukt

Shownieuws

Paul Witteman is bedroefd. Alles ging mis tijdens de proefaflevering van Pauw & Witteman, het praatprogramma dat hij vanaf maandag elke werkdag presenteert.

Paul Witteman is bedroefd. De proefaflevering van Pauw & Witteman, het praatprogramma dat hij vanaf maandag elke werkdag presenteert met Jeroen Pauw, liep in het honderd. "Werkelijk alles ging mis, in het bijzonder de poging van de airco om de temperatuur te laten zakken", schrijft de 59-jarige interviewer op zijn weblog, dat hij een week bijhoudt voor de Volkskrant.

Het decor van het programma bestaat uit een mozaïek van videoschermen waarop de skyline van een wereldstad is te zien. "Elk van die schermen maakt warmte vrij die, complotterend met een paar lichtbakken, de temperatuur tot tropische hitte bracht", vertelt Witteman. "Gasten en publiek smolten tezamen tot een zuchtende en zwetende vleesmassa."

Zo werd elke poging tot verbaal vuur gesmoord in een deken van bedomptheid. "Daar was zelfs met rode wijn in waterglazen geen verandering in te brengen."

Ook de rest van de pilot, die niet wordt uitgezonden, viel in het water. De ondersteunende fragmenten waren niet op tijd klaar of werden op de schermen vervormd tot een vaag mengsel van kleuren. De geluidsversterking was zo zwak dat Pauw en Witteman, die naast elkaar zaten, de grootste moeite hadden elkaar te verstaan.

Maandag moeten alle problemen zijn opgelost. In de eerste uitzending is Mariska Hulscher te gast. De televisiepresentatrice kondigde begin deze maand aan na twee maanden te gaan scheiden van haar kersverse echtgenoot.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen