Kies je favoriete radiostation

Dossiers

MIR blijft de Friese taal trouw

Shownieuws

MIR, de vroegere zangeres van Twarres, blijft trouw aan haar wortels. Op haar eerste soloalbum 'Files from London' wordt één zinnetje in het Fries gezongen.

MIR, de vroegere zangeres van het Friese duo Twarres, blijft trouw aan haar wortels. Op haar eerste soloalbum 'Files from London' wordt één zinnetje in het Fries gezongen. "Dus ik heb niet echt afscheid genomen van mijn roots", zegt Mirjam Timmer, zoals MIR in werkelijkheid heet, in een interview met Novum Nieuws. De rest van de plaat is in het Engels gezongen, maar dat ervaart zij niet als een grote overstap.

Het album is opgedragen aan Mirjams vader, die zelfmoord pleegde toen Twarres doorbrak. "Zonder jou zou ik niet kunnen zijn wie ik nu ben", schrijft de 24-jarige Friezin in het boekje bij de cd. In het nummer 'The shadow of me' vergelijkt zij haar vader met een ster. "Je bent het licht in het duister", zingt MIR. "You're the light in the dark."

Ook heeft zij zich laten inspireren door haar dromen, die volgens MIR heel realistisch zijn. "Dan word ik wakker en moet ik twee minuten nadenken voordat ik weet dat het niet echt is gebeurd." De meeste nummers op het album zijn gemaakt in samenwerking met de Brit John Themis, die eerder nummers schreef voor artiesten als Dido en de Sugababes. Het klikte met John, zegt Mirjam. "Anders was ik gaan winkelen in Londen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen