Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mis(s) Nederland reikt zonnebloem aan BN' ers uit

Shownieuws

De gehandicapte Mis(s) Nederland gaat op bezoek bij bekende Nederlanders met een limousine vol zonnebloemen. Ze reikt de BN'ers een bloem uit.

De gehandicapte Mis(s) Nederland gaat op bezoek bij bekende Nederlanders met een limousine vol zonnebloemen. De 21-jarige Roos Prommenschenckel vraagt de ontvanger de bloem door te geven aan een ziek of gehandicapt persoon die wel wat extra aandacht kan gebruiken. Dit meldt de Nationale Vereniging de Zonnebloem, een organisatie die zich inzet voor langdurig lichamelijk zieken en het initiatief nam tot de actie.

Bij de bezochte BN'ers zitten onder meer Lange Frans en Baas B, Majoor Bosshardt, minister Van Ardenne, Bart Chabot, Danny de Munk en Koos Alberts. De tournee maakt deel uit van de Week van de Zonnebloem, die maandag van start gaat met de theatervoorstelling 'Het heilig vuur'.

Roos Prommenschenckel heeft al ruim twee jaar torticollis spasmodica. Dat is een zeldzame aandoening aan de nek, waarbij door een ongewone spierspanning de nek in een abnormale stand gaat staan. In mei won Roos de Mis(s)-verkiezing die door de Tros werd uitgezonden. Twaalf finalisten met een zichtbare handicap streden om de titel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen