Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verkenningstocht voor Loïs Lane-zangeres Monique

Shownieuws

Het solodebuut van Monique Klemann is een verkenningstocht. Het is niet alleen een verkenningstocht voor de Monique, ook het publiek krijgt wat anders te horen.

Het solodebuut 'On patrol' van Monique Klemann is een verkenningstocht. Volgens de 40-jarige zangeres zijn de nummers op het album intiemer dan de muziek van Loïs Lane, de groep waarmee ze in de jaren negentig furore maakte. Donderdag presenteerde Klemann haar nieuwe album.

Het verkenningswerk bevalt Monique prima. "Het voelt als vakantie. Het is totaal anders dan Loïs Lane. En de afwisseling is prettig", zegt de zangeres tegen Novum Nieuws. Met Loïs Lane treedt ze op met haar 43-jarige zus Suzanne. Een album zonder haar zus maken is duidelijk wat anders. "Je mist het overleg, maar het is wel eens goed om precies te doen wat ikzelf wil." Suzanne is trots op haar zus. "Ze heeft het zonder mij gedaan, het is haar ding. Bij de presentatie was ik tot tranen toe geroerd."

Of het Monique bevalt om zonder Suzanne op het podium te staan, moet blijken. "Misschien voel ik me wel moederziel alleen. Het is toch een soort nachtclubrepertoire. En het is voor een heel ander publiek bedoeld."

Het nachtclubleven moet meer in trek komen als het aan Monique ligt. Ze ziet weinig vertier in het uitgaansleven voor mensen ouder dan 30 jaar. "Ik hoop daarin een beetje nieuw leven te blazen. Aan een avondje uit ben ik ook zelf soms behoorlijk toe.''

[Novum]

Gerelateerde Artikelen