Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Donner staat kruisigingsact Madonna toe

Shownieuws

Minister Donner gaat ondanks protesten van SGP-jongeren de kruisigingsact van Madonna bij haar concerten in A'dam niet verbieden.

De kruisigingsact van Madonna gaat ook bij haar concerten in Amsterdam zondag en maandag gewoon door. Minister van Justitie Piet Hein Donner (CDA) ziet geen mogelijkheid de act te verbieden. Eerder leidden protesten in onder meer Duitsland niet tot een verbod van de actie, waarbij de Queen of Pop tijdens het nummer 'Live to tell' aan een kruis vol kristallen hangt met een doornenkroon op haar hoofd.

De SGP-jongeren hadden gesteld dat het om godslastering gaat. Donner vindt het 'begrijpelijk' dat christenen zich gekwetst voelen door de act. Hij noemt het een 'verwerpelijke methode om aandacht te trekken ten koste van de diepste gevoelens van veel mensen'. Toch meent hij dat de zangeres niet vervolgd kan worden wegens godslastering, omdat dat in eerdere, vergelijkbare gevallen ook niet is gebeurd. Ook stelt de minister dat in Nederland het recht bestaat om geloof 'te bestrijden, bekritiseren of persifleren'.

De SGP-jongeren zijn niet de enigen in Nederland die zich zorgen maken over het optreden van Madonna. De Bond tegen het vloeken en Christenen voor de Waarheid sloten zich bij hun protest tegen de kruisingingsact aan. De christelijke organisatie Schreeuw om Leven beschuldigt Madonna van satanische activiteiten en heeft christenen opgeroepen om zondag en maandag te bidden en te vasten bij de Amsterdamse ArenA.

Ook internationaal is er veel protest tegen de kruisigingsact van de 48-jarige Madonna. De Russische maffia zou zelfs gedreigd hebben de popdiva en haar kinderen te ontvoeren, om te voorkomen dat ze op 11 september optreedt in Moskou.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen