Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geen grote winnaar bij MTV Video Awards

Shownieuws

De prijzenregen van muziekzender MTV voor de beste videoclips heeft geen grote winnaar opgeleverd. Geen enkele ster ging met meer dan twee prijzen naar huis.

(Novum/AP) - De prijzenregen van muziekzender MTV voor de beste videoclips heeft dit jaar geen grote winnaar opgeleverd. Geen enkele ster ging met meer dan twee prijzen naar huis. Ook deden zich donderdagavond in New York geen incidenten voor, zoals de kijkers van de show inmiddels zijn gewend. Zo gaf Britney Spears Madonna in 2003 een tongzoen. Dit jaar zorgde geen van de aanwezigen voor een verrassing.

Tijdens de drie uur durende show werden optredens gegeven door onder anderen Beyoncé en Justin Timberlake. De belangrijkste prijs, die voor de videoclip van het jaar, ging naar de Amerikaanse band Panic! At the disco. Het viertal uit Las Vegas mocht zijn eerste MTV Video Award ooit ophalen voor de videoclip 'I write sins not tragedies'. Ze versloegen daarmee onder anderen Madonna met de clip voor 'Hung up'.

De prijs voor de beste mannelijke artiest in een videoclip was voor de Britse zanger James Blunt. Hij verdiende de onderscheiding voor de clip van zijn hit 'You're beautiful'. De Amerikaanse Idols-winnares Kelly Clarkson won met 'Because of you' de prijs voor beste videoclip van een zangeres. 'Stupid girls' van Pink werd onderscheiden als de beste videoclip in de categorie popmuziek.

Shakira, die maar liefst zeven keer was genomineerd, gaf wel een spetterend optreden weg, maar won alleen de award voor beste choreografie, voor haar zomerhit 'Hips don't lie'. Overige prijswinnaars waren onder anderen The Black Eyed Peas en Beyoncé. De Red Hot Chilli Peppers waren ook zevenmaal genomineerd, maar wonnen geen enkele prijs.

De MTV Video Awards worden jaarlijks uitgereikt voor de beste videoclips van het afgelopen jaar. Jaarlijks komen op het gala grote internationale sterren langs om hun nieuwe platen te promoten en op te treden. De afgelopen twee jaar vond de prijsuitreiking plaats in Miami. Dit jaar was de show in de Radio City Music Hall in New York.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen