Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meidengroep Kus krijgt gouden plaat

Shownieuws

De Nederlandse meidengroep Kus heeft donderdag een gouden plaat in ontvangst genomen voor het debuutalbum 'Allereerste kus'. Die werd uitgereikt door Jan Smit.

De Nederlandse meidengroep Kus heeft donderdag een gouden plaat in ontvangst genomen voor het debuutalbum 'Allereerste kus'. De plaat werd uitgereikt door zanger Jan Smit. De gouden plaat wordt toegekend bij 35 duizend verkochte albums.

De groep heeft grootse plannen. Anouk, Fleur, Meike en Monique sloten onlangs een deal met koekjesfabrikant Bolletje. Over ongeveer drie weken liggen de koekjes, met van elk bandlid een foto en tekstje erop, in de winkels. Plannen voor een kledinglijn zoals Jan Smit die heeft, hebben de zangeressen niet. "Maar dat kan nog altijd komen, want we gaan dit jaar nog zo veel doen."

Kus brak in februari 2005 door met het nummer 'Lekker ding'. Het nummer behaalde de eerste positie van de Mega Top 100. Daarna volgden nog vier toptienhits. Kus wordt regelmatig vergeleken met K3, ook zeer populair bij kinderen. De groep trekt zich hiervan niets aan. "Wij gaan niet de deur uit met twee staartjes."

Plannen om volwassener te gaan klinken heet Kus niet, al zal het nieuwe album wel een 'iets stoerdere sound' hebben. Dat album verschijnt op 13 oktober. De eerste single, 'Kus gaat los!', is vorige week uitgebracht. De naam van de plaat is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen