Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Floortje wil haar eigen liedjes schrijven

Shownieuws

Floortje Smit wil in de toekomst zelf liedjes schrijven. "Het lijkt mij te gek om op het podium mijn eigen nummers te brengen", vertelt de 23-jarige zangeres.

Floortje Smit wil in de toekomst zelf liedjes schrijven. "Het lijkt mij te gek om op het podium mijn eigen nummers te brengen", vertelt de 23-jarige zangeres in een interview met Novum Nieuws. Op haar debuutalbum is nog geen song van haar hand te horen. Omdat er te veel op het spel stond, heeft Floortje het schrijfwerk overgelaten aan erkende vakmensen: het liedjesschrijversduo Fluitsma en Van Tijn.

Platenproducer Eric van Tijn was als jurylid van talentenjacht Idols één van de ontdekkers van de vroegere apothekersassistente uit Almere. Tijdens de opnamen van het album, dat eind dit jaar in de winkels moet liggen, had Floortje veel aan Van Tijn. "Eric weet precies wat voor liedjes bij me passen."

In maart werd Floortje tweede bij Idols. De zwangere Raffaëla won het televisieprogramma. Toen zij vorige week een dochter ter wereld bracht, belde Floortje om haar gelukswensen over te brengen. "Ik vind het mooi om te zien hoe blij ze is." Veel zien ze elkaar niet meer, want beiden hebben het druk met hun eigen zangcarrière. Soms sms'en de meiden elkaar.

Het album in wording is volgens Floortje pop die lekker in het gehoor ligt met een randje van rock, dus 'niet alleen computergeluiden'. Na Idols kon ze niet meteen met de opnamen beginnen. Platenmaatschappij Sony BMG, dat besloot haar geen platencontract aan te bieden, had nog een optie van drie maanden op haar. Floortjes cd, die nog geen titel heeft, is het eerste album dat bij het gloednieuwe label van artiestenmanagement The Entertainment Group verschijnt.

De eerste videoclip, waarin Floortje een kantoorslaaf speelt die de auto van de baas steelt, wordt vanaf volgende week uitgezonden op de muziekzenders. Ze heeft actief met de regisseur meegedacht over het filmpje. Op die manier wil ze ook betrokken zijn bij alle facetten van haar loopbaan, van de foto's op het singlehoesje tot de keuze van de liedjes. "Als ik niets heb met een liedje, kan ik het niet zingen."

De single 'Wake up' ligt vanaf 22 september in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen