Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Erik de Vlieger betrokken bij 'shocklog'

Shownieuws

Ondernemer Erik de Vlieger is betrokken bij een omstreden weblog. Op de 'shocklog' witheet.nl wordt met modder gesmeten naar bekende Nederlanders.

Ondernemer Erik de Vlieger is betrokken bij een omstreden weblog. Dat bevestigt hij woensdag op Emerce.nl. Op de 'shocklog' witheet.nl wordt met modder gesmeten naar bekende en onbekende Nederlanders. Zo wordt een hele serie artiesten in verband gebracht met pedofilie.

Ook werd het gerucht gepubliceerd dat Marc van der Linden als hoofdredacteur van Weekend aan de kant is gezet. Van der Linden ontkent dit verhaal. Witheet hekelt verder de 'hatelijke arrogantie, het egoïsme en zelfs de agressiviteit' van zanger Gordon. Verder publiceerde de site als eerste het gerucht dat het korte huwelijk van televisiepresentatrice Mariska Hulscher stukliep op een abortus 'ergens in een Belgische kliniek'. Het verhaal dook vervolgens op in De Telegraaf en het SBS-programma Shownieuws.

De 46-jarige ondernemer houdt zich bezig met internet sinds hij een column heeft op de website Nieuws.nl. Witheet wil hij naar een hoger niveau tillen. 'Restylen en het creëren van meer bezoek is een doel, anderzijds doen we investeringen om de kwaliteit verder te verhogen nu vergelijkbare sites afdwalen naar populistische onderwerpen", zegt De Vlieger tegen Emerce. "Natuurlijk is het wel zo dat we humor en verrassing hoog in het vaandel hebben staan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen