Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schreeuw om Leven bidt en vast voor Madonna

Shownieuws

Madonna maakt zich schuldig aan satanische activiteiten. Schreeuw om Leven roept christenen op om zondag en maandag te bidden bij de ArenA, waar ze optreedt.

Madonna maakt zich schuldig aan satanische activiteiten. Dat vindt de christelijke organisatie Schreeuw om Leven. Ze roept christenen op om zondag en maandag te bidden en te vasten bij de Amsterdamse ArenA, waar de Queen of Pop optreedt. "Zij zingt daar godslasterlijke en pornografisch geladen liederen", zegt voorzitter Bert Dorenbos van Schreeuw om Leven.

De 48-jarige popdiva zou zich laten inspireren door satanisten als Aleister Crowley (1875-1947). Deze in occulte kringen nog steeds geliefde Brit zei tot zijn aanhangers 'doe wat gij wilt, dat is de gehele wet'. In Madonna's Confessions Tour zit een omstreden act, waarbij de zangeres met een doornenkroon op het hoofd aan een enorm kruis vol kristallen hangt.

Dorenbos geeft woensdagmiddag bij de ingang van de Tweede Kamer in Den Haag informatie over de gebedsactie. Minister-president Jan Peter Balkenende heeft hij in een open brief opgeroepen 'alles in het werk te stellen om deze godslasterlijke vertoning van Madonna te verijdelen'.

Eerder vroegen de SGP-jongeren om een verbod op de kruisigingsact. De Bond tegen het vloeken en Christenen voor de Waarheid sloten zich bij dat protest aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen