Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Busta Rhymes scoort hit met Waals nummer

Shownieuws

Busta Rhymes haalt de inspiratie voor zijn nummers uit België. De rapper betaalt auteursrechten aan een Belgische artiest voor zijn single 'New York shit'.

Busta Rhymes haalt de inspiratie voor zijn nummers ook uit België. De Amerikaanse rapper betaalt auteursrechten aan een Belgische artiest voor zijn single 'New York shit'. Het nummer van het album 'The big bang' staat momenteel in de Amerikaanse hitlijsten. De originele versie is van de Waalse artiest Francis Goya. Dat meldt de Belgische omroep VRT.

Dertig jaar geleden schreef Goya het nummer 'Faded lady'. Nu de 34-jarige Rhymes dat nummer gebruikt, ontvangt de Waalse artiest geld. Van het rapnummer 'New York shit' zijn ondertussen twee miljoen exemplaren verkocht. "Dat wordt een kleine jackpot", zegt hij tegen VRT.

Goya had in de jaren zeventig een internationale hit met het nummer 'Nostalgia'. Busta Rhymes, wiens echte naam Trevor A. Smith Jr. is, is onder meer bekend van de single 'Turn it up, fire it up', een rap gebaseerd op de themasong van de televisieserie Knight Rider. In het nummer 'Don't cha' is de rapper te horen met The Pussycat Dolls.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen