Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Werkstraf geëist tegen ex-manager Froukje de Both

Shownieuws

Artiestenmanager Sidney B. wordt verdacht van afpersing. De officier van justitie eiste een werkstraf van 180 uur en twee maanden cel voorwaardelijk.

Artiestenmanager Sidney B. wordt verdacht van afpersing. De officier van justitie in Zutphen eiste hiervoor dinsdag een werkstraf van 180 uur en twee maanden cel voorwaardelijk. TV-babe Froukje de Both werkte jarenlang samen met B. Toen hij vorig jaar werd opgepakt, zette zij hem aan de kant.

Samen met anderen zou de 38-jarige Amsterdammer in restaurant de Witte Bergen in Eemnes iemand hebben gedwongen papieren te tekenen voor de wijziging van de domeinnaam mokkels.nl. De naam was oorspronkelijk het eigendom van een vriend van B., maar die had hem aan het vermeende slachtoffer ter beschikking gesteld.

De artiestenmanager was bang dat zijn naam en die van andere zakenlieden op de website zou worden besmeurd. Het vermeende slachtoffer Matt H. is een ondernemer die betrokken is bij weblogs zoals witheet.be, waarop modder wordt gegooid naar bekende en onbekende Nederlanders.

Vorige week stonden twee andere betrokkenen, een 43-jarige sportschoolhouder en een 39-jarige horecaondernemer uit Apeldoorn, al voor hetzelfde feit en andere afpersingen terecht. Tegen hen werden straffen van vijf en tweeënhalf jaar geëist. De mannen waren zakenvrienden; zij organiseerden vorig jaar samen de verkiezing Sterkste man van Gelderland.

De drie mannen vinden dat het vermeende slachtoffer zelf schuld is aan de gebeurtenissen in het restaurant. Hij zou valse beloften hebben gedaan. Hierop zou het slachtoffer in het restaurant onder druk zijn gezet. Daarbij zou een klap zijn uitgedeeld. Sidney B. ontkent dat hij geweld heeft gebruikt. Volgens hem werd die door de man met een lachend gezicht ondertekend.

De rechtbank doet uitspraak op 12 september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen