Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Majoor Bosshardt verbaast zich over showbizzprijs

Shownieuws

Majoor Bosshardt is verbaasd dat een showbizzjournalist een societyprijs naar haar heeft vernoemd. "Ik heb niets speciaals met de showbizz."

Majoor Bosshardt is verbaasd dat een showbizzjournalist een societyprijs naar haar heeft vernoemd. "Ik heb niets speciaals met de showbizz", zegt het 93-jarige boegbeeld van het Leger des Heils.

De Majoor Bosshardt Prijs werd dinsdagmiddag in Amsterdam voor de eerste keer uitgereikt aan gezondheidspsycholoog Anton van der Geld. De prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor een goed doel of de samenleving.

De majoor heeft de prijs, die in het leven is geroepen door entertainmentjournalist Christian Houkes, niet zelf bedacht. "Ik wist vanmiddag eigenlijk helemaal niet zo goed wat er ging gebeuren", zei Bosshardt in haar Amsterdamse huiskamer, die stampvol journalisten stond. "Ik wist alleen de naam van meneer Houkes."

Uitnodigingen vanuit de entertainmentwereld heeft Bosshardt vaak afgeslagen. "Soms willen ze me voor dingen hebben waarvan ik zeg: dat doe ik niet. Ik ben geen christelijk animeermeisje." Ze wil alleen optreden als ze haar boodschap van medemenselijkheid kan uitdragen. "We moeten niet alleen maar hebben, hebben, hebben zonder aan een ander te denken."

Onlangs ging het gerucht dat Bosshardt zich uit het openbare leven zou terugtrekken. De krasse dame zegt echter door te gaan zolang mensen haar uitnodigen voor projecten. "Ik stop wanneer de mensen om me heen stoppen." Langzaamaan vindt ze wel dat haar leven mag aflopen. "Drieënnegentig jaar vind ik eigenlijk wel genoeg." De majoor heeft last van allerlei ouderdomsklachten.

In verband met de gezondheid van de majoor vond de uitreiking vier maanden eerder plaats dan gepland. Onzin, vindt de receptioniste van het bejaardentehuis waar Bosshardt woont. "De majoor is helemaal niet ziek. Behalve de gewone gebreken die iemand op leeftijd heeft, gaat het goed met haar gezondheid."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen