Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Pirates' blijven op ramkoers in VS

Shownieuws

'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' is de beste bezochte film van dit jaar tot nu toe. De productie heeft in tien dagen 204 miljoen euro opgebracht.

(Novum/AP) - Het tweede deel van de 'Pirates of de Caribbean'-trilogie gaat door met het breken van records. Tien dagen na de release is de film met Johnny Depp in de VS de bestbezochte van dit jaar. 'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' haalde in het tweede weekeinde bijna vijftig miljoen euro op. De totaalopbrengst komt daarmee op bijna 204 miljoen euro.

De productie zorgde ruim een week geleden al voor opschudding toen op de eerste dag van vertoning voor een recordbedrag van ruim 43 miljoen euro aan bioscoopkaartjes werd verkocht. Na het openingsweekeinde stond de teller op 107 miljoen euro. Daarmee gaat 'Dead man's chest' de geschiedenis in als de film met de hoogste omzet in het eerste weekeinde. Eerder was 'Spider-Man' uit 2002 met bijna negentig miljoen euro koploper.

De tweede 'Pirates'-film eindigt met een cliff-hanger. Het vervolg, 'World's end', komt naar verwachting in mei uit. Ook dan is Depp naast Keira Knightley en Orlando Bloom te zien als de zwierige kapitein Jack Sparrow.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen