Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Beyoncé mishandelt alligator-baby'

Shownieuws

Beyoncé Knowles ligt opnieuw onder vuur van dierenactivisten. Dierenbeschermingsorganisatie Peta beschuldigt haar van de mishandeling van een jonge alligator.

Beyoncé Knowles ligt opnieuw onder vuur van dierenactivisten. Dierenbeschermingsorganisatie Peta beschuldigt haar van de mishandeling van een jonge alligator. Tijdens de fotosessie voor het nieuwe album van de zangeres werd de bek van het beest met tape dichtgebonden. Dat is mishandeling, zegt een door Peta opgevoerde expert.

Op de website van Peta staat een brief aan de r&b-zangeres van bioloog en reptielenexpert Clifford Warwick. Hij spreekt daarin zijn zorgen uit over de 'doodsbange' baby-alligator die is gebruikt voor de foto's. "Mensen en alligators zijn geen natuurlijke metgezellen. Het is dan ook niet slim ze samen te laten komen bij gelegenheden als fotosessies", schrijft hij. "Het is jammer dat dit dier moet lijden omdat jij je werk moet promoten."

Het is niet de eerste keer dat de 24-jarige zangeres door dierenactivisten wordt bekritiseerd. Ze lag eerder onder vuur omdat ze regelmatig is gesignaleerd in een bontjas en de dierenhuiden ook gebruikt voor haar kledinglijn House of Deron.

Het nieuwe soloalbum van de voormalige Destiny's Child-zangeres, 'B'day', verschijnt dinsdag, een dag na haar 25e verjaardag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen