Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pianist (91) van Frank Sinatra overleden

Shownieuws

Bill Miller, die bijna vijftig jaar de pianist was van zanger Frank Sinatra, is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij speelde ook op Franks begrafenis.

(Novum/AP) - Bill Miller, die bijna vijftig jaar de pianist was van de Amerikaanse zanger Frank Sinatra, is dinsdag op 91-jarige leeftijd overleden. Dat is zondag bekendgemaakt.

Met een onderbreking van enkele jaren, toen de twee ruzie hadden, begeleidde Miller Sinatra van 1951 tot 1998, het jaar waarin de zanger overleed. Op Sinatra's begrafenis speelde Miller 'One for my baby (and one more for the road)'.

De uit de New Yorkse wijk Brooklyn afkomstige Miller, die grotendeels autodidact was, verdiende al op 16-jarige leeftijd zijn geld als pianist. Hij speelde in de orkesten van onder anderen Tommy Dorsey en Benny Goodman. In 1951 hoorde Sinatra Miller spelen in een hotel in Las Vegas. Omdat zijn ingehouden spel hem aansprak, vroeg de zanger Miller als pianist voor zijn televisieshow.

"Er zijn een heleboel geweldige pianisten, maar om een zanger te begeleiden, dat is pas kunst", zei Al Viola, die lange tijd gitarist was in Sinatra's orkest volgens de krant de Los Angeles Times in reactie op Millers overlijden. "Je voert een gesprek, maar daarbij moet je heel goed luisteren en de zanger eerbiedigen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen