Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers zijn trots op 'Rembrandt, de musical'

Shownieuws

BN'ers reageren verrukt op de musical over de schilder Rembrandt. "Ik vind het heel bijzonder dat dit een helemaal Nederlands product is", zegt Catherine Keijl.

Bekende Nederlanders reageren verrukt op de musical over schilder Rembrandt. "Ik vind het heel bijzonder dat dit een helemaal Nederlands product is", zegt televisiepresentatrice Catherine Keijl tegen Novum Nieuws. De musical is ontwikkeld door Stardust Theatre, het productiebedrijf van voormalig boulevardjournalist Henk van der Meyden en Monica Strotmann. Het stuk, dat zaterdag in première ging, geeft een kijkje in het leven van de schilder, wiens vierhonderdste geboortejaar dit jaar wordt gevierd.

Willeke Alberti vindt het 'geweldig' dat de musical is bedacht en geproduceerd in Nederland. "Het is een waanzinnige show met fantastische acteurs, mooie effecten en prachtige kostuums. Dat maakt me trots." Hans van Willigenburg deelt dat gevoel. "Ik vind het leuk dat er eindelijk eens een eigen product wordt neergezet in ons musicalland. Niet weer een bewerking van een musical die al over de hele wereld wordt gespeeld."

Zangeres en presentatrice Marjolein Keuning is trots op de musical, maar vooral op haar echtgenoot en hoofdrolspeler Henk Poort. "Ik heb natuurlijk meegemaakt hoe intensief hij zich op deze rol heeft voorbereid en het is fantastisch hem dan echt als Rembrandt op het podium te zien staan."

Poort was in zijn nopjes toen hij werd gevraagd voor de rol van de zeventiende-eeuwse schilder. "Het is natuurlijk een enorme eer zo'n bijzondere man neer te mogen zetten."

'Rembrandt, de musical' is nog tot en met 10 december te zien in Carré in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen