Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peter Jackson geeft geld voor stamcelonderzoek

Shownieuws

De Oscarwinnaars Peter Jackson en Fran Walsh komen in actie tegen Parkinson. Het echtpaar doneerde 245 duizend euro voor onderzoek naar de ziekte.

(Novum/AP) - De Nieuw-Zeelandse Oscarwinnaars Peter Jackson en Fran Walsh maken zich sterk voor de bestrijding van de ziekte van Parkinson. De makers van de succestrilogie 'Lord of the rings' hebben zaterdag 245 duizend euro overgemaakt aan de universiteit van Californië. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar een betere behandeling van Parkinson.

Het echtpaar Jackson en Walsh laat in een verklaring weten enkele goede vrienden en familieleden te hebben verloren aan de 'verschrikkelijk pijnlijke' ziekte, waar ook prins Claus aan leed. De universiteit van Californië is erg actief met stamcelonderzoek. Door dit onderzoek kan de levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten worden verbeterd.

Walsh schreef het scenario voor de trilogie 'Lord of the rings', die werd geregisseerd door Jackson. De films, die begin deze eeuw uitkwamen, zijn gebaseerd op het gelijknamige driedelige boek van de Britse schrijver J.R. Tolkien. De trilogie werd zeventien keer onderscheiden met een Oscar. Jackson en Walsh wonnen er ieder drie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen