Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brad Pitt geraakt door aanblik New Orleans

Shownieuws

Brad Pitt is onder de indruk van het vernietigende effect dat de orkaan Katrina had op New Orleans. De acteur is voor het eerst sinds de natuurramp in de stad.

(Novum/AP) - Brad Pitt is onder de indruk van het vernietigende effect dat de orkaan Katrina heeft gehad op New Orleans. De filmster is voor het eerst sinds de natuurramp in augustus in de stad, maar was niet voorbereid op de aanblik van de verwoeste straten, zegt hij.

Pitt is in New Orleans als juryvoorzitter van een ontwerpwedstrijd voor de wederopbouw van de stad. Behalve uit Pitt bestaat de jury uit architecten en enkele vooraanstaande inwoners van New Orleans. De ontwerpwedstrijd is een initiatief van de milieuorganisatie Global Green.

De 42-jarige Pitt wijst op de unieke kans om New Orleans op een functionele en milieuvriendelijke manier op te bouwen, zonder het karakter van de stad uit het oog te verliezen. "De oorspronkelijke ontwerpen in de stad zijn erg goed en efficiënt, maar wij kunnen het beter", vindt hij.

Maandag worden de zes finalisten van de ontwerpwedstrijd bekend. Zij werken hun ontwerpen verder uit met mensen uit een specifieke buurt van de stad, waar de ideeën uiteindelijk worden gerealiseerd.

Pitt is niet de enige beroemdheid die zich inzet voor de wederopbouw van New Orleans. Eerder maakten onder anderen de leden van de rockgroep Matchbox Twenty en Oscarwinnares Reese Witherspoon zich sterk voor de stad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen