Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson wint en verliest in rechtbank

Shownieuws

Het proces van een ex-werknemer van Michael Jackson tegen zijn vroegere werkgever heeft twee winnaars opgeleverd. Beide partijen zijn elkaar geld schuldig.

(Novum/AP) - De rechtszaak van een voormalige adviseur van Michael Jackson tegen zijn vroegere werkgever heeft twee winnaars opgeleverd. De rechtbank in Los Angeles bepaalde vrijdag dat beide partijen elkaar geld schuldig zijn.

De 'King of Pop' moet zijn vroegere adviseur, Marc Schaffel, zevenhonderdduizend euro betalen aan achterstallig salaris. Schaffel op zijn beurt is zijn voormalige werkgever ruim 150 duizend euro schuldig aan geleend geld.

Aanvankelijk eiste Schaffel drie miljoen euro van Jackson. De poplegende ontsloeg zijn adviseur in 2001, nadat hij diens verleden als producent van homopornofilms ontdekte. Jackson claimde een half miljoen euro van Schaffel.

Vorige maand wees de voormalige adviseur een schikking van Jackson van 395 duizend euro van de hand. Na afloop van het proces gaf Schaffel aan 'zeer blij' te zijn met de uitkomst. "Ondanks dat ik minder krijg dan geëist, ben ik zeer tevreden." De woordvoerder van Jackson reageerde niet op de uitkomst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen