Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Couturier Kolk was pestkoppen te snel af

Shownieuws

Couturier Ronald Kolk ontkwam tijdens zijn jeugd op een slimme manier aan pestende leeftijdsgenoten. Als de ontwerper werd belaagd, zette hij het op een lopen.

Couturier Ronald Kolk ontkwam tijdens zijn jeugd op een slimme manier aan pestende leeftijdsgenoten. Als de modeontwerper werd belaagd, zette hij het op een lopen. "Hierdoor kon ik het hardste rennen van de hele school", legt Kolk uit. "Het is me een beetje opgelegd, omdat ik altijd in elkaar werd geslagen."

Naast hard rennen kon Kolk vroeger nog meer opvallende dingen. "Ik kon heel makkelijk een vogelnestje maken", zegt de modeontwerper tegen Novum Nieuws. "Ook sprong ik destijds over mijn eigen lichaamslengte heen." Tegenwoordig bewaart Kolk zijn lichamelijke uitspattingen voor de vakanties. "Als ik op wintersport ben, ski ik alles te pletter."

Kolk was vrijdagavond in Amsterdam Zuidoost aanwezig bij de Nederlandse première van de voorstelling Alegria van Cirque du Soleil. Deze circusshow bestaat uit diverse spectaculaire acrobatische acts en uitingen van behendigheid, vermengd met muziek en dans. Sinds Alegria in 1994 in Montreal in wereldpremière is gegaan, hebben meer dan negen miljoen mensen de voorstelling bekeken.

Cirque du Soleil is een wereldwijd optredend samenwerkingsverband van groepen artiesten, in 1984 opgericht in Canada. Het accent bij de diverse voorstellingen ligt op de mens als artiest. Er worden geen dieren gebruikt tijdens de shows. In totaal hebben meer dan vijftig miljoen mensen een van de voorstellingen van het Cirque du Soleil bezocht.

Aan Alegria werken 53 artiesten mee, afkomstig uit veertien verschillende landen en variërend in leeftijd van 11 tot 64 jaar. In het kader van een Europese tournee is de circusshow in Nederland te zien tot en met 20 augustus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen