Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Engeland hekelt 'onsmakelijke' foto van Diana

Shownieuws

Engeland heeft met ontzetting gereageerd op de publicatie van een foto van een zwaargewonde prinses Diana. De foto werd geplaatst in het Italiaanse blad Chi.

(Novum/AP) - Engeland heeft met ontzetting gereageerd op de publicatie van een foto van een zwaargewonde prinses Diana. De foto werd geplaatst in het Italiaanse blad Chi. De Britse boulevardkranten keuren de publicatie af. Volgens The Sun moet het blad zich schamen. De Daily Express noemt de foto 'grotesk' en zegt hem zelf niet te plaatsen.

Chi publiceerde een zwart-witfoto, waarop is te zien dat Diana zuurstof krijgt toegediend net voor zij komt te overlijden. De prinses zit dan nog in de auto, die in 1997 in een tunnel in Parijs tegen een pilaar botste. De foto is afkomstig uit 'Het strafrechtelijk onderzoek', het nieuwe boek van de Franse auteur Jean-Michel Caradec'h.

Een woordvoerder van het Princess of Wales Memorial Fund vindt de foto getuigen van slechte smaak. "Veel mensen zijn geschrokken. De hoofdredacteur heeft geen rekening gehouden met de gevoelens van de familie van Diana. Er was geen enkele reden die foto te plaatsen." Mohamed al Fayed, eigenaar van het warenhuis Harrods, verloor zijn zoon Dodi bij hetzelfde ongeluk. Hij noemt de foto 'verachtelijk'.

De hoofdredacteur van Chi stelt in de Britse pers dat de foto 'gevoelig' en 'delicaat' is, maar hij ziet de afbeelding niet als beledigend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen