Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Landgoed voor De Gouden Kooi staat in Eemnes

Shownieuws

Talpa heeft een landgoed in Eemnes gekocht voor De Gouden Kooi, dat vanaf dit najaar wordt uitgezonden. Het beschikt onder meer over een villa en zwembad.

Talpa heeft een landgoed in Eemnes gekocht voor het tv-programma De Gouden Kooi, dat vanaf dit najaar wordt uitgezonden. Het afgelegen landgoed beschikt over een villa, een bos, een vijver, een paardenstal en een zwembad, meldt Talpa Nederland vrijdag.

Kandidaten die meedoen aan het programma, nemen hun intrek in de villa. Degene die het er het langst volhoudt, krijgt het hele landgoed cadeau. Voorwaarde is wel dat de kandidaat er dan minimaal een jaar heeft gezeten. Een maximale verblijfsduur is niet ingesteld.

Talpa is ervan overtuigd dat het programma een succes wordt. "Als je een groep mensen bij elkaar zet die elkaar niet kennen en je sluit ze op, dan gebeurt er altijd wel wat", meent een woordvoerder. Deelnemers mogen het terrein niet af, maar kunnen wel 'contactpunten' winnen waarmee ze vrienden of familieleden langs kunnen laten komen.

Volgens de woordvoerder hoeven de bewoners elkaar niet weg te pesten. "Ze hoeven niets te doen. Wel kunnen ze bijvoorbeeld een studie volgen. Zolang ze het huis maar niet verlaten." Er kan niet worden gestemd. Ook nomineren bewoners elkaar niet.

Sterrenstek.nl meldt vrijdag dat Erwin Feekes, hoofdredacteur van het blad Residence, de eigenaar van het landgoed was. Talpa zou 1,6 miljoen euro hebben betaald, minder dan de vraagprijs van 2,2 miljoen euro. Talpa meldt dat de villa na de verbouwing een waarde van 2 miljoen euro heeft. Foto's van het interieur zijn te zien op sterrenstek.

De bekendmaking van de plannen voor De Gouden Kooi leidde in april tot ophef. Zo wilde de SGP het programma verbieden, omdat het zou gaan om een 'treiterprogramma'. Talpa ontkent dat daarvan sprake is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen