Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kevin Kline vervangt Christopher Walken op toneel

Shownieuws

Kevin Kline vervangt Christopher Walken in het toneelstuk 'Moeder Courage en haar kinderen' in Central Park in New York. Daarin speelt Meryl Streep de hoofdrol.

Kevin Kline vervangt Christopher Walken in het toneelstuk 'Moeder Courage en haar kinderen', dat vanaf volgende maand te zien is in New York. Walken heeft afgezegd omdat hij te druk is met andere bezigheden. Dat heeft The Public Theater in New York laten weten. In het stuk speelt Meryl Streep de hoofdrol als Moeder Courage.

Elk jaar organiseert het theater meerdere gratis toegankelijke producties onder de noemer 'Shakespeare in the park'. De voorstellingen vinden plaats in het Delacorte theater in Central Park. 'Moeder Courage', een stuk uit 1939 van de Duitse toneelschrijver Bertolt Brecht, is herschreven door Tony Kushner. George Wolfe regisseert het stuk.

'Moeder Courage' is een van de negen stukken die Brecht schreef als tegenwicht tegen de opkomst van nazisme en fascisme in de tijd voor de Tweede Wereldoorlog. In het stuk is te zien hoe Moeder Courage, die als handelaarster profiteert van de Dertigjarige Oorlog in de zeventiende eeuw, haar drie kinderen verliest. In haar strijd om te overleven trekt ze waarden als eerlijkheid, deugd en familie in twijfel. De 58-jarige Kline speelt de rol van Cook, de kok van een kolonel die zijn ingrediënten van Moeder Courage koopt.

Kline, bekend van zijn rollen in films als 'A fish called Wanda' en 'Sophie's choice', speelde eerder in toneelstukken voor 'Shakespeare in the park'. Op Broadway was hij onder meer te zien in 'Shaw's arms and the man' dat werd geregisseerd door John Malkovich.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen