Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jack Wouterse vecht voor het Online Film Festival

Shownieuws

Jack Wouterse zet zich in voor het eerste Nederlands Online Film Festival. In een parodie op 'Star Wars' is hij met een lichtzwaard te zien als 'Jedi Jack'.

Jack Wouterse zet zich in voor het eerste Nederlands Online Film Festival (Noff). In een parodie op 'Star Wars' is hij met een lichtzwaard te zien als 'Jedi Jack'. Wouterse steunt het Noff in navolging van actrices Bracha van Doesburgh en Katja Herbers. Zij playbackten voor de webcam 'Twist and shout' van de Beatles. Met het filmpje doen de dames tevens mee aan Google Idol, de online playbackversie van Idols.

Steun bieden aan het Noff is het niet enige wat Van Doesburgh en Wouterse gemeen hebben. Zo speelden ze samen in de Nederlandse film 'Vet hard' en in de tv-serie Grijpstra & De Gier. Dit najaar zijn beiden te zien in de korte kinderfilm 'Voor een paar knikkers meer', waarin ze een ruziënd echtpaar spelen.

De organisatie van het Nederlands Film Festival komt dit jaar voor het eerst met een versie op internet. "Het aantal mensen dat online films kijkt, is groeiende", zegt Hesling Reidinga, een van de bedenkers van de filmpjes met Wouterse en Van Doesburgh. "Daar moet dit festival op inspelen."

Inmiddels zijn de eerste inzendingen te zien op de site van het Noff. Elke week worden nieuwe films toegevoegd, die door de organisatie zijn geselecteerd. Vanaf 1 september kan het publiek stemmen. De winnaar krijgt de Noff Publieksprijs. Daarnaast wordt een juryprijs uitgereikt. Aan beide prijzen is een bedrag van 2500 euro verbonden.

Op de laatste dag van het reguliere Nederlands Film Festival, dat van 27 september tot 7 oktober plaatsvindt in Utrecht, nemen de winnaars van het Noff hun prijs in ontvangst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen