Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Who na 25 jaar weer op tournee

Shownieuws

De Engelse rockgroep The Who gaat na 25 jaar weer toeren. De concertreeks gaat op 12 september van start. De band brengt nummers van zijn nieuwe rockopera.

(Novum/AP) - De Engelse rockgroep The Who gaat weer toeren. Dat hebben de bandleden Pete Townshend en Roger Daltrey donderdag bevestigd. Geruchten dat de band na 25 jaar weer op wereldtournee zou gaan, deden al langer de ronde.

Tijdens de concertreeks, die op 12 september van start gaat in Philadelphia, brengt de band nummers van zijn nieuwe rockopera 'Wire and glass' en van het nieuwe album, dat eind oktober uitkomt. Nadat de bandleden de Verenigde Staten en Canada hebben aangedaan, reizen zij volgend jaar ook af naar Europa, Azië, Zuid-Amerika en Australië.

Gitarist Pete Townshend zegt heel veel zin te hebben in de tournee. "Ik denk niet dat ik ooit zo heb uitgekeken naar een tour. We voelen ons goed en zijn klaar om te rocken." Townshend en zanger Roger Daltrey zijn de enige oorspronkelijke leden van The Who die nog in leven zijn. Drummer Keith Moon overleed in 1978 aan een overdosis drugs en bassist John Entwistle overleed in 2002 aan een hartstilstand.

Tijdens de tournee worden de oorspronkelijk leden bijgestaan door drummer Zak Starkey, toetsenist John 'Rabbit' Bundrick, bassist Pino Palladino en gitarist Simon Townshend, de broer van Pete.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen