Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie speelt weduwe Daniel Pearl

Shownieuws

Angelina Jolie speelt de weduwe van Daniel Pearl in de verfilming van haar autobiografie. De journalist werd in 2002 vermoord door moslimterroristen.

Angelina Jolie speelt de weduwe van de vermoorde journalist Daniel Pearl in de verfilming van haar autobiografie. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety donderdag. De opnamen van 'A mighty heart', gebaseerd op het gelijknamige boek van Mariane Pearl, beginnen binnen vijf weken.

Het verhaal gaat over de zoektocht van Marianne naar haar echtgenoot, die begin 2002 werd ontvoerd en onthoofd door moslimterroristen in Pakistan. Mariane Pearl is blij dat haar rol wordt gespeeld door de 31-jarige Hollywood-ster, die actief is voor Unicef. "Ik bewonder haar werk en haar betrokkenheid", zegt de weduwe.

De Amerikaanse film wordt geregisseerd door de Brit Michael Winterbottom. Het thema oorlog kwam eerder voor in zijn producties 'Welcome to Sarajevo' (1997) en 'The road to Guantánamo', dat momenteel in de bioscopen draait.

Jolies vriend Brad Pitt fungeert als producent. Toen hij in 2004 de filmrechten van Marianes boek kocht, meldden verschillende media dat zijn toenmalige partner Jennifer Aniston de hoofdrol op zich zou nemen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen